Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μετρήσεις




Μετρώντας αποστάσεις, γωνίες και ύψη στη σχολή, πολύ "διασκέδασα" με μια ξαφνική διαπίστωση.

Για να κάνεις μια τοπογραφική μέτρηση με την μεγαλύτερη ακρίβεια, θα πρέπει να τοποθετήσεις κατ' αρχήν το κατάλληλο μηχάνημα.
Μετά προσπαθείς να φέρεις τα ίσα στο σύστημα μέτρησης, οριζόντια και κάθετα. Δεν είναι ότι είναι δύσκολο, μα σίγουρα θέλει κόπο και προσπάθεια. 
Άλλωστε τα μηχανήματα είναι μεγάλης ακριβείας και πρέπει κι εσύ να είσαι όσο πιο προσεκτική γίνεται, για να έχεις μια καλή μέτρηση.

Κάποιες φορές, τις περισσότερες, έχεις να αντιμετωπίσεις και τις καιρικές συνθήκες. Η βροχή και ο άνεμος δυσκολεύουν πολύ την σωστή, ακριβή απόδοση. Το κρύο, φέρνει προβλήματα σε αυτούς που θα πρέπει να παραμείνουν έξω αρκετή ώρα, ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και μετά έρχεται η καταγραφή του χώρου, των μετρήσεων, του τρόπου καθώς και των σχολίων για την συγκεκριμένη χαρτογράφηση. Η εμπειρία σου πρέπει να καταγραφεί επίσης στο τέλος και εκεί τελειώνεις με την συγκεκριμένη άσκηση.




Όταν λοιπόν είδα όλη αυτή την άσκηση να ολοκληρώνεται, συνειδητοποίησα πόσο μοιάζει με περιόδους της ζωή μου.

Όλη αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να είναι ίδια με κάποια προσωπική σχέση, ας πούμε, που με δυσκολεύει. Εστιάζω στο πρόβλημα, προσπαθώ να φέρνω τις ισορροπίες μέσα μου, με σεβασμό και εκτίμηση στον μηχανισμό λειτουργίας μου.  
Φυσικά υπάρχει και το πρόβλημα των έντονων συναισθημάτων που μοιάζουν με τις δυσκολίες που φέρνουν οι καιρικές συνθήκες και δυσκολεύουν την αξιοπιστία της παρατήρησης, μιας και μια δύσκολη σχέση ανακινεί, θολώνει τα νερά και πρέπει να περιμένω για να δω καλύτερα.

Έρχεται και το φυσικό κρύο που μοιάζει με την παγωνιά, που φέρνει η απόσταση στους ανθρώπους και έτσι κάνει την παραμονή στην συνεργασία δυσκολότερη.

Αν καταφέρω να παραμείνω, ώστε να ολοκληρώσω τις μετρήσεις, να συνειδητοποιήσω, να περιγράψω τι συμβαίνει, καθώς και το πώς μπορώ να διαχειριστώ το πρόβλημα, μετά έρχεται το δυσκολότερο μέρος της εργασίας, που είναι να κλείσω το θέμα μένοντας με την εμπειρία που θα με κάνει πιο σοφή.

Και στη ζωή, συνήθως, αυτό είναι και το δυσκολότερο κομμάτι...





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου