Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Βάστα γερά άνθρωπέ μου!

Βάστα γερά, όταν προσπαθούν να σε πείσουν τα ΜΜΕ για το κακό που κυριαρχεί στον κόσμο. Άλλωστε το ξέρεις ήδη, πως το καλό βασιλεύει πάντα μόνο για αυτούς που το αναζητούν.
Βάστα γερά, όταν θέλουν οι πολιτικοί να πιστέψεις λόγια πλάνα κι απατηλά, όταν προσπαθούν να σε πείσουν ότι κουβαλούν την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Γνωρίζεις πως Ελπίδα σημαίνει Πίστη για πράγματα που δεν βλέπουμε με τον συνηθισμένο τρόπο, μα είναι για αυτά που μας υπερβαίνουν, και που κανείς δεν είναι άξιος να δει παρά μόνο αυτός που το ποθεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Βάστα γερά, απέναντι σε όποιον μουρμουρίζει και βρίζει για την οικονομική κρίση που έχουμε υποστεί. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα, πως κατάντια δεν είναι να μην έχεις να φας, αλλά να μην έχεις Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη.
Βάστα γερά ανθρωπέ μου και θέλω να σου θυμήσω πως είμαστε αρκετοί και πως δεν είσαι μόνος σε αυτόν τον παραλογισμό που βασιλεύει σε τούτον τον κόσμο. Μην τα παρατήσεις, μην  αφεθείς να σε παρασύρουν οι Σειρήνες, γιατί τότε θα νοιώσεις πραγματικά τον χαμό και το σκοτάδι. Γιατί εκεί που αγαπάς να είσαι, εκεί είσαι αληθινά και πιο μεγάλη χαρά από την Χαρά του Κυρίου δεν θα βρεις πουθενά! Μείνε εκεί λοιπόν, με την σκέψη σου, με την καρδιά σου, με την ανάσα σου. Μείνε εκεί και βάστα γερά ώσπου να περάσει η μπόρα. Τί άλλο καλύτερο έχεις από το να περάσεις όμορφα κι ευλογημένα την καθημερινότητά σου; Τί άλλο θα μπορούσες να ευχηθείς για την ζωή σου; Τί καλύτερο κι ωραιότερο από την ελευθερία και την ελαφρότητα που δίνει στην ψυχή σου η ειρήνη και που σου δίνει χώρο να παραμείνεις μακριά από τη σύγχιση και την φασαρία του κόσμου τούτου; Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αγοράσει ή να μας το πάρει αν εμείς δεν το αφήσουμε! Γι αυτό μείνε στο καράβι της Αγάπης Του και βάστα γερά άνθρωπε μου μη σε παρασύρουν οι τυχόν σωτήρες στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη της επιβίωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου